Tänään on 15 Heinä 2024 09:42

Mokkulan nopeus hiipuu

Baari- ja nojatuolitiedemiesten luvattu osio. Teknologiaa, psykologiaa, tähtitiedettä, biologiaa, filosofiaa jne. Eli kaikki muka "sivistynyt" keskustelu tänne.

ViestiKirjoittaja Rantakemisti » 28 Joulu 2010 20:41

Hommasin Saunalahden mokkulan joskus viime talvena ja hankin siihen Saunalahden mobiililaajakaista Nopsan johon lupailtiin maksimissaan 15 megan yhteyttä. Se nyt ei tietenkään ole mikään realistinen nopeus, mutta sillä pääsi kuitenkin jotain 6-7 megaa, joka on ainakin mulle riittänyt.
Alkuun se toimikin kuten luvattiin, mutta viime aikoina nopeudet ei menny kertaakaan yli kahden megan ja yhteys myös pätki helvetisti. No, nopealla Googletuksella löytyi muita saman ongelman kanssa painijoita:

Elokuussa otetun MobiililaajakaistaPakettin nopeus hiipuu. Alussa pari kuukautta latausnopeus liikkui 3-7 megan väilllä, luonnollisesti ruuhkan mukaan.
No nyt viimeiset pari kuukautta latausnopeus on ollut alle 1.9 megaa. Testattu useita kertoja kuukauden ajan eri kellonaikoina, eikä mene vahingossakaan yli 2 megan.
Yhteys ollut siis päivittäisessä käytössä elokuusta asti. Mokkula on Option Icon 505.

Nyt sitten alkoi ihmetyttämään sellainen asia, vaimon liittymä joka sama kuin minulla ja otettu samana päivänä kuin omani, mutta käytetty erittäin harvoin ehkä kymmenen kertaa.
Laitoin vaimon simmin mokkulaani ja kas kummaa lataus nopeuspompsahti 6 megaan!!! Vaihdoin simmejä usean kerran ja aina sama lopputulos, omalla simmillä alle 2 megaa, vaimon simmillä yli 5 megaa joka kerta!!!

Varmuuden vuoksi kokeilin vielä vaimon läppärillä ja mokkulalla joka siis Huawei 1820, no eipä ollut yllätys kun lopputulos jälleen sama, omalla simmillä alle 2 megaa, vaimon simmillä yli 5 megaa.

Pikkuhiljaa hiipii ajatus mieleen, että onkohan vähän kus...ksen makua!!! Annetaan asiakkaalle nopeutta alussa ja pudotetaan parin kuukauden jälkeen kun tietty latausmäärä tulee täyteen.
Ei se asiakas varmaan huomaa kun uutuudenviehätys on mennyt ohi. Eihän tämä nyt ihan oikeasti vastaa mainoksen antamaa kuvaa rajattomasta nopeudesta jopa 15 megaa.

Onko muilla vastaavanlaisia kokemuksia?

Voisiko joku Saunalahden asiantuntijoista esittää puolustus puheenvuoron tai kertoa mistä tälläinen oikeasti johtuu.


Tämän kyseisen kaverin ongelmaksi paljastuikin että Saunalahti oli asettanut tälle kahden megan nopeusprofiilin. Eli käytännässä liittymä oli jotenki kummasti rajoitettu kahteen megaan...
Skeptisyyspäissäni tarkistin oman nopeusprofiilini, onnistuu esim. tällä ohjelmalla: http://www.nerve.org.za/mdma/
Jos käytössäsi on "Saunalahden Nopsa" -liittymä sen pitäisi näyttää jotakuinkin tältä:

mdma.png


Mullahan tossa näkyi 2048, joten nopeusprofiiliksi oli tosiaan asetettu kaksi megaa. Puhelu tekniseen tukeen ja ihmettelyä eri tukihenkilöiden kanssa miten nopeusprofiilit muuttuu ittestään ja miten sen sais fiksattua. Lopulta lupasivat laittaa viestiä kun keksivät miten sen saa muutettua. Missään vaiheessa en tosiaan saanut vastausta siihen miten näin on voinut vahingossa käydä.
No, muutama tunti puhelun jälkeen tulikin viestiä jossa kerrotiin vian tulleen korjatuksi. Ja nyt kaikki näyttää toimivan niin kuin kuuluukin, silti jäi vähän kusetettu olo ja väkisinkin alkaa miettiä kuinka monen muunkin liittymän nopeudet on päin helvettiä.

Joten jos muillakin on nopeudet jännästi laskenu, kehoitan tarkistamaan esimerkiksi tolla mdma-softalla nopeudet ja pirauttamaan Saunalahden vikailmoitusnumeroon (09) 4243 0730
(avoinna joka päivä 24 h, normaali paikallis-, kauko- tai matkapuhelumaksu). Luonnollisesti johonkin muuhun numeroon jos käytössä on joku toinen operaattori ja kärsit samoista ongelmista.

edit: Lisäyksenä muistutan et kannattaa tosiaan laittaa MDMA:n asetuksista connection typeksi 3G only. GPRS/EDGE yhdistelmällä on turha odottaa edes murto-osaa maksiminopeudesta.
En pidä itseäni alkoholistina, sillä en ota kuin perjantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Käyttäjän avatar
Rantakemisti
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
 
Viestit: 715
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Norsula » 28 Joulu 2010 23:42

Kyllähän tuo vähän haiskahtaa. Joku hankalempi ihminen saattaisi jopa vaatia jotain hyvitystä moisesta.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.” - Henry David Thoreau
Käyttäjän avatar
Norsula
Forum-eliitti
Forum-eliitti
 
Viestit: 1099
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä


Palaa alueelle Tieteellinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron

Kirjaudu sisään

Lahjoitukset