Tänään on 15 Heinä 2024 10:55

Foorumin toiminnot 2009

Ylläpidon tekemät uutisoinnit ja päivitykset koskien foorumia tulevat näkymään tässä osiossa. Myös käyttäjien palaute ja muu valitus on tervetullutta.

ViestiKirjoittaja Rantakemisti » 11 Touko 2009 14:08

Ajattelin tähän aikani kuluks näpytellä nopean yhteenvedon foorumin uusista(ja vanhoistakin) toiminnoista, sillä ne tuntuvat olevan osalle vielä melko vieraita ja ovat muuttuneet vuosien saatossa. Eli aloitetaan ihan foorumin perustoiminnoista joiden käyttöön ei löydy ohjeita "Usein kysytyistä kysymyksistä"

Nyt pystyt lisäämän jonkun tietyn threadin kirjanmerkkeihisi(foorumin sisäisiä kirjanmerkkejä voit selata omista asetuksista), valita tahdotko seurata tietyn threadin keskusteluja ja tönäistä viikon vanhan threadin takaisin ensinmäiseksi. Jos tähän ei ole esim. kommentoitu ja tahdot ottaa sen uudelleen esille ilman että joutuisit itse kirjoittamaan siihen mitään.

bottom.jpg

Oikeasta yläkulmasta pystyt lähettämään threadin vaikka kaverillesi mailina ja näyttämään threadin/yksityisviestin foorumin tulostuksen esikatselussa ja isontamaan foorumin fonttia napin painalluksella. Ja ihan uutena toimintona tän foorumin saa myös RSS feedinä. Todella käytännöllistä - ei tartte enää refreshata tota pääsivua vähän väliä.
Myöskin uutena toimintona joka threadin yläosasta löytyy Bookmark-nappula. Kun raahaatte hiirenne kyseisen nappulan päälle, aukee valikko josta voit jakaa sillä hetkellä lukemasi threadin vaikka Facebookin kavereillesi. Tai lisätä suosikkeihin, toimintoja löytyy vaikka kuinka paljon.

print.jpg


Omat asetukset paikkaan kannattaa tutustua, sillä sieltä löytyy hyvin paljon jänniä toimintoja. Voit esimerkiksi lisätä käyttäjiä heidän profiilinsa kautta sinun ystävä- tai vihamieslistaasi. Vihamiesten lisäämistä en suosittele, sillä et näe tämän jälkeen kyseisen käyttäjän viestejä ollenkaan.

Profiiliin on myös lisätty enemmän kohtia täytettäväksi. Täyttäkää sieltä nyt mieluiten edes se syntymäaika, jotta saadaan myöhemmin tällä foorumilla syntymäpäivä modi toimimaan. Uutena hauskana toimintona foorumilta löytyy uusi "fiilis-toiminto" jolla voit kuvastaa muille käyttäjille sen hetkisen fiiliksesi. Eli menemällä Omissa asetuksissavälilehdelle profiili ja sieltä vaihtamalla kuvassa näkyvästä drop-down-valikosta fiilistä. Tämän jälkeen profiilissasi näytetään fiiliksesi tämän tyyppisillä hymiöillä: KuvaKuvaKuva

fiilis.jpg


Käyttäjät pystyvät postauksissaan olevasta napista muokkaamaan viestiään(huom. Jos muokkaat viestiäsi joka on threadin viiimeinen viesti, se muuttuu muille käyttäjille lukemattomaksi viestiksi. Eli käyttäytyy kuin uusi viesti), lainaamaan toisten viestejä ja ilmoittamaan toisten viesteistä(jos viesti menee vaikka offtopiciksi tai se liittyy vareihin). Tämä toiminto siis uutena juttuna lukitsee viestin jottei sitä voida muokata ilmoittamisen jälkeen.

Kuvassa näkyy myös fiilis-modin toiminta käytännössä ja uusi "Years of membership-toiminto", eli käyttäjille tulee tähtiä jokaisesta vuodesta käyttäjänä. :good:

muokkaa.jpg


Ja kun muokkaatte viestiänne asettakaa "viestinpostaussivulta" viestin muokkaukselle syy. Jotta muut käyttäjät näkevät että viestiä on muokattua ja minkä takia sitä on muokattu.

syy.jpg


Monille vaikeuksia tuottanut avataren lisääminen ohessa. Eli itse tekemäsi avataren voit tallentaa suoraan foorumin tietokantaan kunhan se on kokoluokkaa 150x150. Ja jos et jaksa tehdä omaa voit aina valita itsellesi valmiin avatar painamalla "Näytä galleria" nappia. Kaikki tämä siis löytyy omat asetukset -> profiili -> avatar.(Suora linkki tässä)

Kuva
Jos et aseta itsellesi avatarta niin profiilissasi näytetään tämän näköinen avatar:
Kuva

Foormi tukee myös kaiken näköisiä liitetiedostoja viesteissä, kunhan ovat alle 25Mb. Luonnollisesti kannattaa miettiä mitä alkaa uppimaan foorumin kantaan, jos vaikka löytyisi sama asia joltain toiselta sivulta. Eli ensin linkit ja sitten vasta liitiedostot. Ja huomautuksena linkittäessäsi kuvia joltain muulta sivulta sinun ei tarvitse huolehtia kuvan koosta, sillä foorumi tätä nykyää osaa muuttaa kuvan koon foorumiin sopivaksi. Esimerkkinä:

Kuva

Toistaiseksi en ole ehtinyt vielä tekemään kuin Youtubelle ja Googlevideolle tuen viesteihin.
Jotta saatte youtube videon "upotettua" viestiin, teidän täytyy valita videon urlista ainoastaan esimerkissä paksunnettu kohta: http://youtube.com/watch?v=oHg5SJYRHA0 ja jolloin se näyttää kirjottaessa tältä:

Koodi: Valitse kaikki
[youtube]oHg5SJYRHA0[/youtube]

Jolloin lopputulos on:



Tulen tekemään noita myöhemmin lisää mm. metacafelle oman etc.
Viesteihin voi lisätä nykyään myös flasheja, niillä voi ilmaista bbc:llä spoilaavansa, luonnollisesti tehdä linkkejä ja vaikka mitä. Noita nyt tuskin sen enempää tarvitsee selitellä.

Jonkun verran on myös tullut kyselyä käyttäjien titteleistä. Joten tässä kuvana kaavio titteleistä ja kuinka monta viestiä täytyy postata saavuttaakseen tietyn tittelin.

levelit2010.png
levelit2010.png (47.15 ) Katsottu 9961 kertaa



Lista joistakin uusista toiminnoista:

  - Rekisteröityneille käyttäjille ei enää näytetä minkään tyyppisiä mainoksia!!!1 :grin:
  - Foorumi osaa nykyään itse asettaa kaikille käyttäjille kesä- ja talviajan. :yahoo:
  -Tullessasi johonki threadiin esim. googlen kautta foorumi highlighttaa ne sanat threadista joita googlella etsit. (Testatkaa vaikka tästä, ja tuolta etsitte rantakemian threadin<- Yleisin haku jolla tälle sivulle eksytään :grin: )
  -Rekisteröityessä aikavyöhykevaihtoehdoista UTC-12 baker island on estetty, sillä tunnetusti yksinkertaiset mainosbotit käyttävät rekisteröityessään tätä vaihoehtoa, joten sen käytön estäminen on myös vähentänyt mainosbottien tuloa.
  -Tein myös rekisteröinnissä käytettävästä captcha kuvasta kehittyneimmille boteille huomattavasti haastavamman.
  -Rekisteröinnissä kysyttävässä sukupuolikysymyksessä botteja torjuva vaihtoehto.


Jos on vielä jotain kysyttävää foorumin uusista(tai vanhoista) toiminnoista niin rohkeasti vaan viestiä tähän niin pyrin vastailemaan niihin. Tässä tuskin oli läheskään kaikkia uusia toimintoja mutta eiköhän tästä jotain apua ole.
En pidä itseäni alkoholistina, sillä en ota kuin perjantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Käyttäjän avatar
Rantakemisti
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
 
Viestit: 715
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Jonix » 11 Touko 2009 14:14

RSS oli kyllä ihan odotettu lisäys. Kiitokset siitä. (Saako aihetta tätä kommentoida?)
Käyttäjän avatar
Jonix
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
 
Viestit: 546
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Rantakemisti » 11 Touko 2009 14:23

Tottakai saa ja ihan mieluusti otan palautetta ja kehitysehdotuksia vastaan. :hello:

Ja tosiaan ton RSS feedin lisääminen oli ihan helvetillinen projekti, mut tosiaan kannatti. :grin:
En pidä itseäni alkoholistina, sillä en ota kuin perjantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Käyttäjän avatar
Rantakemisti
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
 
Viestit: 715
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä


Palaa alueelle Ylläpidon tiedotteet ja käyttäjien palautteet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa

cron

Kirjaudu sisään

Lahjoitukset