Зайшов я нещодавно на сайт Gelios — дізнатися, що за портал із цікавим ім'ям. Знайти його легко: gelios.ua. І одразу зрозумів, що це не просто черговий портал, а корисна збірка пояснень на досить вузькі, іноді неочікувані, але живі життєві ситуації.
Портал повністю будується навколо ідеї "Чому?" — і це його основна особливість. Тут є публікації про все, що нас оточує: починаючи від будови тіла до поведінки тварин і також технічних нюансів. Наприклад, я одразу знайшов пояснення, чому болять соски при дотику, чому не приймають долари 2006 року в обмінниках, чому виникає печіння у піхві, чому змінюється колір очей, чому виникає біль у потилиці, чому тварини змінюють території та чому гарнітура не з'єднується.
Найбільше запам'ятався стаття про зміни кольору склери — справді потрібні знання, що знадобиться багатьом. Звернув увагу на матеріал про вміст заліза в їжі: тепер знаю, що найбільше заліза у печінці. Цікава тема — біль у сосках: про це рідко пишуть, а ситуація досить часта.
Структура ресурсу зрозуміла: кожна публікація присвячена на конкретне запитання. Жодної зайвої води, тільки суть, пояснення та шляхи розв'язання. І діапазон тем вражає — починаючи від здоров'я до спортивних питань, ґаджетів і природи.
Вартісний портал, який тепер триматиму в закладках. Бо життя постійно підкидає запитання, на які кортить знайти просте пояснення.