Sivu 1/1
Kotitekoinen "salmari"
Lähetetty: 17 Heinä 2007, 01:18
Kirjoittaja Rantakemisti
Nyt kun krapulakin on päättänyt vihdoinkin loppua, niin rupesi päässä pyörimään ihan kokeilemisen arvoinen idea...
Eli kaikki(tai ainakin suurin osa) tietää kotitekoisen salmarin valmistamisen. Ne jotka ei vielä tiedä niin kerrotaan; ideana on siis laittaa mieluiten jauhetut turkinpippurit(Fishersmanin friends on myöskin melko yleinen) hautumaan vodkaan. Nämä namuset sitten pikkuhiljaa liukenevat vodkaan ja antavat vodkalle likaisen mutaisen ulkoasun ja herkullisen salmiakin maun.
Mutta ideana olisi siis kokeilla niitten värillisten turkinpippurien sotkemista viinaan. Tuskin koemaistajien hankkiminen on ongelma...
Ilmotelkaa jos joku on jo tota menny kokeilemaan tai jos on muuten vaan joku mainitsemisen arvoinen "karkkiviina" kokeiluidea.
Re: Kotitekoinen "salmari"
Lähetetty: 17 Heinä 2007, 01:43
Kirjoittaja johtaja88
joo ei oo tullu kokeiltuu, mut jengi kyl käyttää eniten niitä fisuja siihen...
Re: Kotitekoinen "salmari"
Lähetetty: 17 Heinä 2007, 16:18
Kirjoittaja Norsula
Oon kuullu, että jos haluu nopeuttaa sulamisprosessia, kannattaa laittaa pullo astianpesukoneeseen. Sitte se siellä lämpenee ja karkit sulaa. En ii kyl sitte sitte suosittelemassa u tätä kenellekään, koska en tiiä, mitä kaikkee hassuu ja vähemmän hassuu siitä voi seurata.
Re: Kotitekoinen "salmari"
Lähetetty: 17 Heinä 2007, 16:27
Kirjoittaja PathFinder
Siis mehän kokeiltiin tota Ninnulla joskus aikoinaan. Rantakemisti oli ilmeisesti ottanut liikaa eikä muista, mutta kyllähän se toimi ihan mukavasti.
Re: Kotitekoinen "salmari"
Lähetetty: 17 Heinä 2007, 19:22
Kirjoittaja Rantakemisti
En mä kyl muista maistaneeni koskaan mitään "salmaria" mikä ois niistä värillisistä tehty... Mut sitä normi turkinpippureista tehtyä kyllä oon maistanu ja tehny monesti.
Re: Kotitekoinen "salmari"
Lähetetty: 17 Heinä 2007, 20:36
Kirjoittaja Norsula
Rantakemisti kirjoitti:En mä kyl muista maistaneeni koskaan mitään "salmaria" mikä ois niistä värillisistä tehty... Mut sitä normi turkinpippureista tehtyä kyllä oon maistanu ja tehny monesti.
Onks se hyvää?
Re: Kotitekoinen "salmari"
Lähetetty: 17 Heinä 2007, 21:08
Kirjoittaja Luukkis
oon kuullu et tätä valmistus prosessii voi nopeuttaa sillee et lämmittää sitä seosta liedellä mut siin pitää olla varovainen ei vedä liian kuumaks ettei alkoholi haidu pois.. mutta ite en kyl oo ikinä testannu enkä maistanu... tästähän vois tehä hyvän kokeilun tammisaaressa
Re: Kotitekoinen "salmari"
Lähetetty: 17 Heinä 2007, 21:23
Kirjoittaja Rantakemisti
Itse luin just et murskattujen turkinpippurien päälle kaadettais tilkka kiehuvaa vettä, jolloin muodostuu turkinpippuritahnaa. Sitten se sekoitetaan vodkaan siten, että sekoitussuhde on fifty-fifty.
Varmasti nopeempi tapa ku antaa hautua viinassa. Ja tota "viinan keittelyä" en menis ainakaan pienessä maistissa kokeilemaan(tai oikeestaan varmaan just sillon menisin).
Ja mitä nyt mausta vois sanoa... Turkinpippuri viinaa... Ei tossa oikeestaan muutakun tolla tavalla voi tehä halvan ja hyvän blandiksen. Ja silti pitää juoma kuitenkin suht tiukkana eikä muuttaa sitä mikskään limuks.
Re: Kotitekoinen "salmari"
Lähetetty: 04 Maalis 2010, 18:57
Kirjoittaja Norsula
Ite tein jo joku aikaa sitte tota turkinpipput + koskenkorva ja ihan hyvää tuli. Nyt kokeilin noita hedelmäturkinpippureita sekoittaa koskenkorvaan. Huomenna on varmaan ikävä poppamiehen velvollisuuteni maistaa valmistamaani tulilientä.
Re: Kotitekoinen "salmari"
Lähetetty: 05 Maalis 2010, 13:03
Kirjoittaja Rantakemisti
Rupesin vaan funtsimaan että niitä värillisiähän on neljää eri makua, et kannattaakohan niitä kaikkia sotkea samaan pulloon. Voi tulla vähän sekava makuelämys, tai sit ei. Pitää varmaan jonku Viru reissun jälkeen kokeilla jokasta väriä omassa pullossa.

Re: Kotitekoinen "salmari"
Lähetetty: 05 Maalis 2010, 16:59
Kirjoittaja Norsula
No tossa olis kyllä kanssa ideaa.
Re: Kotitekoinen "salmari"
Lähetetty: 05 Maalis 2010, 17:55
Kirjoittaja Norsula
Ihan ok tosta tuli. Vois seuraavaks tehdä niin, että siirtää viinan isompaan pulloon ja heittään sekaan vielä enemmän hedelmäturkinpippureita. Pitäisi testata paljonko toi 0,5l pystyy niitä imemään itseensä.
Re: Kotitekoinen "salmari"
Lähetetty: 10 Joulu 2010, 16:02
Kirjoittaja Vieras
Puoli litraa ja kaksi pussia värillisiä turkinpippureita. Ai, että on hyvää, kun antaa vielä olla sopivasti pakkasessa jäähtymässä..

Re: Kotitekoinen "salmari"
Lähetetty: 30 Maalis 2011, 21:16
Kirjoittaja moi

turkinpippurit on hyviä
Re: Kotitekoinen "salmari"
Lähetetty: 27 Huhti 2011, 19:49
Kirjoittaja Leikkinimi
Itse tein samanlaista juomaa käyttäen hyväksi niitä pinkkejä ufo karkkeja (ostin makuunista ison pinon) siitä tuli tosi kirpsakka ja menevä. Olen tehnyt ko. juomaa paristikin. itse olen vaan sekoittanut karkit suoraan viinaan niin, että olen sitten pitkin iltaa esim. leffaa katsoessa ravistellut pulloa. Siinä ne sinne kyllä sulaa.
Lisäksi olen harkinnut tekeväni myös ruosteisilla autoilla, eli niillä pinkki-mustilla jauhosalmiakkikarkeilla. Sulavat varmaan paremmin ja tulee hassun värinen juoma.
Itseasiassa taisittekin pojat maistaa tuota UFO-juomaa uutenavuotena..?
Re: Kotitekoinen "salmari"
Lähetetty: 27 Huhti 2011, 21:04
Kirjoittaja Rantakemisti
Joo, tuli maistettua ja oli ihan juotavaa.