Tänään on 03 Joulu 2024 19:37

Pontikan keitto

Kaikki ruokailuun ja juomiseen liittyvä tähän osioon.

ViestiKirjoittaja Luukkis » 12 Syys 2007 13:04

Kertokaa mulle tarkalleen miten voi valmistaa pontikkaa helposti ja mahollisemman turvallisesti. Mistä rakentaa semmonen hökötys? Minkälaisia testejä voi tehdä että saa varmuuden siitä että metanoli on poistunut muusta nesteestä?
Käyttäjän avatar
Luukkis
Seniori
Seniori
 
Viestit: 487
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Rantakemisti » 12 Syys 2007 13:22

http://ponu.toimii.net/

Tuolta löytyy melko kattavat ohjeet, mitä nyt nopeasti vilkasin.

Ja metanolista veikkasiin ettei puhdasta sokeria käyttämällä puhtaalla viinihiivalla luulisi kovin paljon metanolia syntyvän. Metanoli kiehuu alemmassa lämpötilassa kuin etanoli, joten jos heität alle 80 C:ssa syntyneen "mehun" pois, ennen kuin alat mehuja keräämään, niin en uskoisi näön menetyksestä olevan pelkoa, ainakaan jos ei itseään tolkuttomaan tilaan asti juo.

Muistaakseni etanolin höyrystymispiste on 78 astetta, metanolin taas jotain 65 tjsp.

Huom. Pontikan valmistushan ei ole lailista, toisinkuin kotiviinin. ;)
En pidä itseäni alkoholistina, sillä en ota kuin perjantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Käyttäjän avatar
Rantakemisti
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
 
Viestit: 715
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja johtaja88 » 12 Syys 2007 15:52

senhän voit testaa ku teet ponustas tarpeeks vahvaa että saat sen syttymään...
ja sit sytät jonki verran ponuasi ja katsot millä värillä se palaa jos palaa sinisellä liekillä ni se on turvallista ja jos jollain muulla ni anna juopoille ku ne pystyy etanolii juoda..
Käyttäjän avatar
johtaja88
Seniori
Seniori
 
Viestit: 213
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Norsula » 12 Syys 2007 17:29

johtaja88 Kirjoitti:...anna juopoille ku ne pystyy etanolii juoda..

Moni meistä juo etanolia viikottain... Mutta näsäviisastelusta asiaan:

Mitä jos tehtäis iso saavi kotiviiniä tai kotisimaa ja pidettäis jotkut iltamat rantakemialaisittain? Juotais sitä viiniä - tai simaa ja pidettäis hasskaa ja tehtäis kaikille sellaset hassut hatut ja... No ei. Ei tarttis olla hattuja, mutta kuitenki. Ite olisin kiinnostunu tekemään sellasta oluen vahvusta simaa. Sen juominen olis sitte mielenkiintosta, ihan niinku tieteellisessä mielessä jne... Ja se poikkeis tavanomasesta ryypiskelystä.

Niin ja kukaan ei sitte kieli tästä threadista mihinkään Supolle tai me ollaan kaikki linnassa, enkä mä haluu ainakaan vielä mihinkään linnaan. Ellei sitte joku keksi miten voitais irttottaa wc-pönttö ja kaivaa sitä kautta tunneli paettais sieltä muurien yli ja....
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.” - Henry David Thoreau
Käyttäjän avatar
Norsula
Forum-eliitti
Forum-eliitti
 
Viestit: 1099
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Rantakemisti » 12 Syys 2007 17:44

Eihän tuo sun ehdotus Norsula yhtään sen hassummalta kuulosta, mua tosin kiinostais enemmän tehä just vahvaa simaa ku "kotiviiniä". Koska mä ainakin tiedän miltä sima maistuu(toisinkuin kotiviini) ja sen tekemistä me tuskin onnistuttais ryssimään yhtä helposti ku viinin tekemistä. :D

Edit. Tai siis oon kyllä maistanu onnistunutta marjaista kotiviiniä, mutta tässä tapauksessa kotiviini maistuis varmaan vaan hiivalta.
En pidä itseäni alkoholistina, sillä en ota kuin perjantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Käyttäjän avatar
Rantakemisti
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
 
Viestit: 715
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Jonix » 12 Syys 2007 19:05

Tehkää sahtia.
Käyttäjän avatar
Jonix
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
 
Viestit: 546
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja johtaja88 » 12 Syys 2007 19:20

itse asiassa aion nyt ku intoa vielä riittää ni rankentaa tommoisin pontikka pannun koska se on halpaa ja hyvää..
pitäis vaan löytää kunnon ohjeet ja tarvikkeita löytyy vaikka mistä mutta työkalut uupuu koska en viitti mennä faijalle tekee mitää ku sitku se kysyy et mitäs puuhailet ni vastaat et pontikan keitto välineitä tässä väsäilen..
joten ei
Käyttäjän avatar
johtaja88
Seniori
Seniori
 
Viestit: 213
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Rantakemisti » 12 Syys 2007 19:32

No siis mun käsittääkseni sä voit tehä ponupannun vaikka teekannusta ja kupariputkesta. Ainakin teoriassa. Hitsaa vaan kupariputken suikaleen siihen kannun nokkaan, luonnollisesti viettämään alaspäin.

Toisaalta se ponupannun tekeminen on pienin urakka koko projektissa, ensin pitää kuitenki valmistaa jotain tislattavaa ja vielä tislata se. Ja loppujen lopuks sitä tislattavaa pitää olla aikas paljon että saa edes vähän kostuketta kurkkuun.
En pidä itseäni alkoholistina, sillä en ota kuin perjantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Käyttäjän avatar
Rantakemisti
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
 
Viestit: 715
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja johtaja88 » 12 Syys 2007 19:40

Rantakemisti Kirjoitti:No siis mun käsittääkseni sä voit tehä ponupannun vaikka teekannusta ja kupariputkesta. Ainakin teoriassa. Hitsaa vaan kupariputken suikaleen siihen kannun nokkaan, luonnollisesti viettämään alaspäin.


nii no kyllähän se onnistuu käytännössäkin mut sitä ponuu ei kannata juoda ku se ei poista niitä paskoja sielt...
mut yks mikä kans on et jos ei oo varma tosta pannun toiminnasta ni ei keitä sitä ponuu mäskistä vaan siitä super jutusta mikä muistaakseni mainitaan noissa ohjeissa...
Käyttäjän avatar
johtaja88
Seniori
Seniori
 
Viestit: 213
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Rantakemisti » 12 Syys 2007 19:41

johtaja88 Kirjoitti:
Rantakemisti Kirjoitti:No siis mun käsittääkseni sä voit tehä ponupannun vaikka teekannusta ja kupariputkesta. Ainakin teoriassa. Hitsaa vaan kupariputken suikaleen siihen kannun nokkaan, luonnollisesti viettämään alaspäin.


nii no kyllähän se onnistuu käytännössäkin mut sitä ponuu ei kannata juoda ku se ei poista niitä paskoja sielt...
mut yks mikä kans on et jos ei oo varma tosta pannun toiminnasta ni ei keitä sitä ponuu mäskistä vaan siitä super jutusta mikä muistaakseni mainitaan noissa ohjeissa...


Siis mitä paskoja? Metanolia vai mitä?
En pidä itseäni alkoholistina, sillä en ota kuin perjantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Käyttäjän avatar
Rantakemisti
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
 
Viestit: 715
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Norsula » 12 Syys 2007 20:45

JoniX Kirjoitti:Tehkää sahtia.
Sahti on aivan kauheeta. Siis ihan niinku näin mun omasta mielestäni.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.” - Henry David Thoreau
Käyttäjän avatar
Norsula
Forum-eliitti
Forum-eliitti
 
Viestit: 1099
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Luukkis » 12 Syys 2007 21:48

pitäs joku päivä mennä rautakauppan kattelee osia ja miettii vähän miten toteuttaa sen väsäys ois helvetin hyvä jos omistaisin hitsaus laitteet ni niistä olis apuu mut luulen et helvetin isosta kattilasta voi olla käyttöö.
tommonen pelkän kijun valmistus vois olla myös ihan kiva juttu mut sen valmistukseen menee viikko niin missä semmoset pistät porisee... tosin pontikan valmistukseen tarvii kiljua elikä senki valmistukseen menis ainakin viikko.
Käyttäjän avatar
Luukkis
Seniori
Seniori
 
Viestit: 487
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja johtaja88 » 12 Syys 2007 22:08

nii kemisti tarkotin siis metanolii ja etanolii ja silli voileipii.

kylhän se voi kyhätä jos osaat kolvata ei tartte hitsata..
Käyttäjän avatar
johtaja88
Seniori
Seniori
 
Viestit: 213
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Luukkis » 12 Syys 2007 22:34

ehkä pitääki vaan pysyy kiljun valmistus suunitelmissa ku seki tuottaa vähän hankaluuksia mutta siitä voi saada maistuvanpaa ku pontikasta ainut ongelma on vaan et prosentteja ei oo läheskään niin paljon
Käyttäjän avatar
Luukkis
Seniori
Seniori
 
Viestit: 487
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Norsula » 13 Syys 2007 00:19

Luukkis Kirjoitti:ehkä pitääki vaan pysyy kiljun valmistus suunitelmissa ku seki tuottaa vähän hankaluuksia mutta siitä voi saada maistuvanpaa ku pontikasta ainut ongelma on vaan et prosentteja ei oo läheskään niin paljon
Ruokakaupasta vaan sellanen iso käymis saavi ja jonkun himaan käymään, missä on suvaitsevaiset porukat, mihin sen voi kätkeä tai missä ei oo porukoita ollenkaan. Ja sitten ku se on valmista, ei muuta kun kaikki halukkaat maistelemahan
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.” - Henry David Thoreau
Käyttäjän avatar
Norsula
Forum-eliitti
Forum-eliitti
 
Viestit: 1099
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Rantakemisti » 13 Syys 2007 07:04

Ihan totta että miksi tislaisi?
Kotiviinin tekeminen on laillista (kunhan et myy kavereille :D ), tee sitä. Tai jos haluat kirkasta, niin teet käyttämällä niin vahvaa kuin tulee (jotain 25%) ja sitte kirkastat kunnolla, ajaa saman asian kuin pontikka, on vaan hieman laimeampaa ja laillisempaa. Ja tekeminenkin on halvempaa, teoriassa ainoat tarvikkeet mitä siihen tarvitsee on ämpäri, siihen kansi ja mieluiten jonkun näkönen vesilukko siihen.

Wikipedia Kirjoitti:Käymisastian ei pidä olla täysin ilmatiivis, jottei hiilidioksiidin paine räjäytä astiaa eikä täysin avoin, jottei ilmassa oleva happi ylikäytä alkoholia etaanihapoksi eli etikaksi. [...]

Helpon ja edullisen valmistusmenetelmänsä vuoksi kilju on erityisen suosittu nuorison ja alkoholistien keskuudessa. Kiljun heikko maine johtuu suurelta osin sen osaamattomasta valmistuksestalähde?: epäoptimaaliset käymisolosuhteet, juoman nauttiminen kesken käymisprosessin sekä kirkastamisen poisjättäminen olennaisesti heikentävät lopputulosta. Kirkastamatonta kiljua kutsutaan toisinaan "lömpiksi".lähde? Pitkä säilöntäaika muuttaa säilöntäaineettoman kiljun sisältämän alkoholin, etanolin, hapen vaikutuksesta etaanihapoksi, jolloin maku muuttuu erittäin happamaksi ja alkoholipitoisuus pienenee. Kilju pilaantuu sahdin tavoin muutenkin melko nopeasti. Kilju on paras juoda mahdollisimman pikaisesti valmistusprosessin jälkeen (muutama päivä kirkastuksesta) ellei säilöntäaineiden käyttöön ole mahdollisuuksia.
En pidä itseäni alkoholistina, sillä en ota kuin perjantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Käyttäjän avatar
Rantakemisti
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
 
Viestit: 715
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Jonix » 13 Syys 2007 09:36

Suomessa on Alko sitä varten, ettei kotipolttoa tarvitse kokeilla. Väitän, että pullo kirkasta tulee Alkosta halvemmaksi kuin kotona tehtynä kun lasketaan mukaan ne ämpärit sun muut. Tietenkin asia on eri, jos ainetta tehdään suuria määriä, mutta luulenpa että "kotiviinin" valmistaminenkin on siinä vaiheessa luvanvaraista touhua kun sitä tehdään kylpyammekaupalla.

P.S. Suosittelisin, että aihe siirrettäisiin C2H5O-osioon, ettei kuka tahansa Googlen kautta sivulle päätynyt pääse näkemään tätä ja päättelemään, että foorumilla haudotaan lainvastaista toimintaa.
Käyttäjän avatar
Jonix
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
 
Viestit: 546
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Rantakemisti » 13 Syys 2007 10:08

Mun käsittääkseni taas kotiviiniä saa tehä omaan käyttöön niin paljon kuin haluaa, vähän sama juttu kuin että alkosta saa teoriassa ostaa niin paljon viiniä/viinaa kuin jaksaa kantaa. Sekin luonnollisesti vain omaan käyttöön, eikä edelleen myyntiin.

Ja Suomessahan on kuitenkin sananvapaus, joten turhaan tätä threadia ruvetaan mihinkään siirtelemään. Netti on kuitenkin pullollaan kaiken maailman hamppu-, ponu-, pommi-, pirifoorumeja, joten tämmönen yksittäinen keskustelu ponusta random foorumilla on omasta mielestäni melko pieni paha. Siinä vaiheessa kun joku rupee oikeasti tekemään jotain pannuja ja postaamaan kuvia ja kaavoja sen rakentamisesta, sitten siirretään.

Omasta mielestäni ponun valmistaminen ei ole mitenkään realistinen idea täällä kaupungissa, varsinkin kun Alkojakin löytyy 5km sääteeltä useampia.
En pidä itseäni alkoholistina, sillä en ota kuin perjantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Käyttäjän avatar
Rantakemisti
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
 
Viestit: 715
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Norsula » 13 Syys 2007 10:27

Rantakemisti Kirjoitti:Siinä vaiheessa kun joku rupee oikeasti tekemään jotain pannuja ja postaamaan kuvia ja kaavoja sen rakentamisesta, sitten siirretään.

Tai siis jos joku niin tekisi...:P
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.” - Henry David Thoreau
Käyttäjän avatar
Norsula
Forum-eliitti
Forum-eliitti
 
Viestit: 1099
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Luukkis » 13 Syys 2007 11:39

Norsula Kirjoitti:
Luukkis Kirjoitti:ehkä pitääki vaan pysyy kiljun valmistus suunitelmissa ku seki tuottaa vähän hankaluuksia mutta siitä voi saada maistuvanpaa ku pontikasta ainut ongelma on vaan et prosentteja ei oo läheskään niin paljon
Ruokakaupasta vaan sellanen iso käymis saavi ja jonkun himaan käymään, missä on suvaitsevaiset porukat, mihin sen voi kätkeä tai missä ei oo porukoita ollenkaan. Ja sitten ku se on valmista, ei muuta kun kaikki halukkaat maistelemahan


No eka pitäs löytää ne suvatsevaiset porukat
Käyttäjän avatar
Luukkis
Seniori
Seniori
 
Viestit: 487
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja johtaja88 » 13 Syys 2007 13:17

Luukkis Kirjoitti:ehkä pitääki vaan pysyy kiljun valmistus suunitelmissa ku seki tuottaa vähän hankaluuksia mutta siitä voi saada maistuvanpaa ku pontikasta ainut ongelma on vaan et prosentteja ei oo läheskään niin paljon


miks pitäis tyytyä johonki kiljuun?? eli teet sillon hönttöö niiku hopo ja kumpp. tos vähän aikaa sitte..
Käyttäjän avatar
johtaja88
Seniori
Seniori
 
Viestit: 213
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Rantakemisti » 13 Syys 2007 13:28

No, mä vähän kelasin et jos me ruvetaan jotain soppia keittelemään, niin tehtäisiin niitä sillä periaatteella et niit jois sen takia että ne maistuu hyvälle, eikä koska ne pärähtää helposti nuppiin. :?
En pidä itseäni alkoholistina, sillä en ota kuin perjantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Käyttäjän avatar
Rantakemisti
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
 
Viestit: 715
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Norsula » 13 Syys 2007 14:07

Rantakemisti Kirjoitti:No, mä vähän kelasin et jos me ruvetaan jotain soppia keittelemään, niin tehtäisiin niitä sillä periaatteella et niit jois sen takia että ne maistuu hyvälle, eikä koska ne pärähtää helposti nuppiin. :?
Aivan, mutta Luumun pointti on tärkeä: Missä?
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.” - Henry David Thoreau
Käyttäjän avatar
Norsula
Forum-eliitti
Forum-eliitti
 
Viestit: 1099
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Ruisperkele » 13 Syys 2007 14:22

Siis jos jotain teet ni kotipolttosta eli pontikkaa ja ei se metanoli oo mikään ongelma eka keittää sen kaiken sielt vittuun ja sit alkaa lisää lämpöä ni avot siinä on sulle melkeen 100% viinax.

Ps. ainoo ongelma tossa on se että pontikan teko kestää tavanomaisilla menetelmillä helvetin kauan.
Käyttäjän avatar
Ruisperkele
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
 
Viestit: 507
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Rantakemisti » 13 Syys 2007 14:27

Jep samaahan mä sanoin jo tuol ekas viestis, et ekat liemet helvettiin. Tottakai senkin voi ryssiä, mut...

Ja se viinin tekopaikka ei ittessään oo todellakaan mikään ongelma, suurempi ongelma on löytää halukkaita jäseniä tähän viinikerhoon maksamaan tynnyrit, einekset jne. ;)
En pidä itseäni alkoholistina, sillä en ota kuin perjantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Käyttäjän avatar
Rantakemisti
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
 
Viestit: 715
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja johtaja88 » 13 Syys 2007 14:36

itse asiassa jos sul on suht koht hyvon rakennettu ne laitteet eli saumat on tiiviit sun muuta ni kuulemma 25litrasta rankista tulee 4h tunnissa jos keitetään kaasurenkaalla ni 6litraa kirkasta.. ja jonixille tohon et alko on muka halvempi EI OLE mieti et 25litraan tarttet "25litraa vettä + 6kg sokruu + turbohiivaa"= noin 15€ ja tosta saat 6litraa kirkasta...
alkosta kossu pullo maksaa noin 12€ siis 0.5l joten säästät aivan helvetisti ja kemistille tosta saa hyvää ku jaksat vähän panostaa.
Käyttäjän avatar
johtaja88
Seniori
Seniori
 
Viestit: 213
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Luukkis » 13 Syys 2007 21:04

Rantakemisti Kirjoitti:Jep samaahan mä sanoin jo tuol ekas viestis, et ekat liemet helvettiin. Tottakai senkin voi ryssiä, mut...

Ja se viinin tekopaikka ei ittessään oo todellakaan mikään ongelma, suurempi ongelma on löytää halukkaita jäseniä tähän viinikerhoon maksamaan tynnyrit, einekset jne. ;)

No jos sulla on hyvä paikka ni mä voin osallistua vempaimien ja ainesten ostoon
Käyttäjän avatar
Luukkis
Seniori
Seniori
 
Viestit: 487
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Rantakemisti » 14 Syys 2007 06:51

No siis mun puolesta ainakin meillä voi noi "kiljut" pistää porisemaan, mut pontikan keittoon on kyl pakko kieltäytyä. Mun mielestä se on ihan turhaa ruveta keittämään mitään pontikkaa, kun siitä viinistä saa ittestään jo jotain 25%, joka on kuitenkin vahvempaa kuin esm. Mandariinivodka... :D
En pidä itseäni alkoholistina, sillä en ota kuin perjantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Käyttäjän avatar
Rantakemisti
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
 
Viestit: 715
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Datenshi » 14 Syys 2007 09:26

ilmaista viinaa!! missä ? mistä? miten? ... ai ei ookkaa ilmaista damn... :P t: absoluuttinen prkl
Mä oon syntynyt näyttelijäks, mut en vaa osaa näytellä.
Mä oon syntynyt laulajaks, mut en vaa osaa laulaa.
Olen myös syntynyt tanssijaks, se vaa et en osaa tanssia.
Ja rikkaaks, raha vaa multa puuttuu.
Käyttäjän avatar
Datenshi
Tavis
Tavis
 
Viestit: 21
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Ruisperkele » 14 Syys 2007 17:10

Helpompaa ja pakitsevampaa on tehä töitä ja ostaa kaupasta sanon minä. Eikä tarvii pelätä mitään metanolejakaan.
Käyttäjän avatar
Ruisperkele
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
 
Viestit: 507
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Luukkis » 18 Syys 2007 21:51

No mikäs päivä mennää tarjoustaloon ostaa kiljun keitto välineet ja pistetään kiljut porisee tai sit ne teidän simat?
Käyttäjän avatar
Luukkis
Seniori
Seniori
 
Viestit: 487
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Rantakemisti » 29 Marras 2007 08:40

Kuva

:D :D :D
En pidä itseäni alkoholistina, sillä en ota kuin perjantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Käyttäjän avatar
Rantakemisti
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
 
Viestit: 715
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Sonido » 04 Joulu 2007 01:27

Ostatte Salkkareiden Sepolta pontikkakeittimen :P
Käyttäjän avatar
Sonido
Kovis
Kovis
 
Viestit: 139
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja juukeli » 25 Elo 2010 09:10

Luukkis Kirjoitti:
Norsula Kirjoitti:
Luukkis Kirjoitti:ehkä pitääki vaan pysyy kiljun valmistus suunitelmissa ku seki tuottaa vähän hankaluuksia mutta siitä voi saada maistuvanpaa ku pontikasta ainut ongelma on vaan et prosentteja ei oo läheskään niin paljon
Ruokakaupasta vaan sellanen iso käymis saavi ja jonkun himaan käymään, missä on suvaitsevaiset porukat, mihin sen voi kätkeä tai missä ei oo porukoita ollenkaan. Ja sitten ku se on valmista, ei muuta kun kaikki halukkaat maistelemahan


No eka pitäs löytää ne suvatsevaiset porukat
:evil: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Käyttäjän avatar
juukeli
 


Palaa alueelle Herkkusuut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron

Kirjaudu sisään

Lahjoitukset