Kotitekoinen "salmari"

Kaikki ruokailuun ja juomiseen liittyvä tähän osioon.
Avatar
Rantakemisti
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
Viestit: 716
Liittynyt: 11 Heinä 2007, 13:49
Kumpaa sukupuolta edustat?: Jätkä
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Kotitekoinen "salmari"

Viesti Kirjoittaja Rantakemisti »

Nyt kun krapulakin on päättänyt vihdoinkin loppua, niin rupesi päässä pyörimään ihan kokeilemisen arvoinen idea...
Eli kaikki(tai ainakin suurin osa) tietää kotitekoisen salmarin valmistamisen. Ne jotka ei vielä tiedä niin kerrotaan; ideana on siis laittaa mieluiten jauhetut turkinpippurit(Fishersmanin friends on myöskin melko yleinen) hautumaan vodkaan. Nämä namuset sitten pikkuhiljaa liukenevat vodkaan ja antavat vodkalle likaisen mutaisen ulkoasun ja herkullisen salmiakin maun.

Mutta ideana olisi siis kokeilla niitten värillisten turkinpippurien sotkemista viinaan. Tuskin koemaistajien hankkiminen on ongelma... :D

Ilmotelkaa jos joku on jo tota menny kokeilemaan tai jos on muuten vaan joku mainitsemisen arvoinen "karkkiviina" kokeiluidea.
En pidä itseäni alkoholistina, sillä en ota kuin perjantain ja sunnuntain välisenä yönä.
johtaja88
Seniori
Seniori
Viestit: 213
Liittynyt: 16 Heinä 2007, 00:50

Re: Kotitekoinen "salmari"

Viesti Kirjoittaja johtaja88 »

joo ei oo tullu kokeiltuu, mut jengi kyl käyttää eniten niitä fisuja siihen...
Avatar
Norsula
Forum-eliitti
Forum-eliitti
Viestit: 1099
Liittynyt: 11 Heinä 2007, 17:10

Re: Kotitekoinen "salmari"

Viesti Kirjoittaja Norsula »

Oon kuullu, että jos haluu nopeuttaa sulamisprosessia, kannattaa laittaa pullo astianpesukoneeseen. Sitte se siellä lämpenee ja karkit sulaa. En ii kyl sitte sitte suosittelemassa u tätä kenellekään, koska en tiiä, mitä kaikkee hassuu ja vähemmän hassuu siitä voi seurata.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.” - Henry David Thoreau
Avatar
PathFinder
Tavis
Tavis
Viestit: 20
Liittynyt: 13 Heinä 2007, 08:38
Paikkakunta: Espoo

Re: Kotitekoinen "salmari"

Viesti Kirjoittaja PathFinder »

Siis mehän kokeiltiin tota Ninnulla joskus aikoinaan. Rantakemisti oli ilmeisesti ottanut liikaa eikä muista, mutta kyllähän se toimi ihan mukavasti.
Avatar
Rantakemisti
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
Viestit: 716
Liittynyt: 11 Heinä 2007, 13:49
Kumpaa sukupuolta edustat?: Jätkä
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Kotitekoinen "salmari"

Viesti Kirjoittaja Rantakemisti »

En mä kyl muista maistaneeni koskaan mitään "salmaria" mikä ois niistä värillisistä tehty... Mut sitä normi turkinpippureista tehtyä kyllä oon maistanu ja tehny monesti.
En pidä itseäni alkoholistina, sillä en ota kuin perjantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Avatar
Norsula
Forum-eliitti
Forum-eliitti
Viestit: 1099
Liittynyt: 11 Heinä 2007, 17:10

Re: Kotitekoinen "salmari"

Viesti Kirjoittaja Norsula »

Rantakemisti kirjoitti:En mä kyl muista maistaneeni koskaan mitään "salmaria" mikä ois niistä värillisistä tehty... Mut sitä normi turkinpippureista tehtyä kyllä oon maistanu ja tehny monesti.
Onks se hyvää?
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.” - Henry David Thoreau
Luukkis
Seniori
Seniori
Viestit: 487
Liittynyt: 17 Heinä 2007, 15:46
Paikkakunta: Espoo

Re: Kotitekoinen "salmari"

Viesti Kirjoittaja Luukkis »

oon kuullu et tätä valmistus prosessii voi nopeuttaa sillee et lämmittää sitä seosta liedellä mut siin pitää olla varovainen ei vedä liian kuumaks ettei alkoholi haidu pois.. mutta ite en kyl oo ikinä testannu enkä maistanu... tästähän vois tehä hyvän kokeilun tammisaaressa
Avatar
Rantakemisti
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
Viestit: 716
Liittynyt: 11 Heinä 2007, 13:49
Kumpaa sukupuolta edustat?: Jätkä
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Kotitekoinen "salmari"

Viesti Kirjoittaja Rantakemisti »

Itse luin just et murskattujen turkinpippurien päälle kaadettais tilkka kiehuvaa vettä, jolloin muodostuu turkinpippuritahnaa. Sitten se sekoitetaan vodkaan siten, että sekoitussuhde on fifty-fifty.
Varmasti nopeempi tapa ku antaa hautua viinassa. Ja tota "viinan keittelyä" en menis ainakaan pienessä maistissa kokeilemaan(tai oikeestaan varmaan just sillon menisin).

Ja mitä nyt mausta vois sanoa... Turkinpippuri viinaa... Ei tossa oikeestaan muutakun tolla tavalla voi tehä halvan ja hyvän blandiksen. Ja silti pitää juoma kuitenkin suht tiukkana eikä muuttaa sitä mikskään limuks.
En pidä itseäni alkoholistina, sillä en ota kuin perjantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Avatar
Norsula
Forum-eliitti
Forum-eliitti
Viestit: 1099
Liittynyt: 11 Heinä 2007, 17:10

Re: Kotitekoinen "salmari"

Viesti Kirjoittaja Norsula »

Ite tein jo joku aikaa sitte tota turkinpipput + koskenkorva ja ihan hyvää tuli. Nyt kokeilin noita hedelmäturkinpippureita sekoittaa koskenkorvaan. Huomenna on varmaan ikävä poppamiehen velvollisuuteni maistaa valmistamaani tulilientä.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.” - Henry David Thoreau
Avatar
Rantakemisti
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
Viestit: 716
Liittynyt: 11 Heinä 2007, 13:49
Kumpaa sukupuolta edustat?: Jätkä
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Kotitekoinen "salmari"

Viesti Kirjoittaja Rantakemisti »

Rupesin vaan funtsimaan että niitä värillisiähän on neljää eri makua, et kannattaakohan niitä kaikkia sotkea samaan pulloon. Voi tulla vähän sekava makuelämys, tai sit ei. Pitää varmaan jonku Viru reissun jälkeen kokeilla jokasta väriä omassa pullossa. :good:
En pidä itseäni alkoholistina, sillä en ota kuin perjantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Avatar
Norsula
Forum-eliitti
Forum-eliitti
Viestit: 1099
Liittynyt: 11 Heinä 2007, 17:10

Re: Kotitekoinen "salmari"

Viesti Kirjoittaja Norsula »

No tossa olis kyllä kanssa ideaa.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.” - Henry David Thoreau
Avatar
Norsula
Forum-eliitti
Forum-eliitti
Viestit: 1099
Liittynyt: 11 Heinä 2007, 17:10

Re: Kotitekoinen "salmari"

Viesti Kirjoittaja Norsula »

Ihan ok tosta tuli. Vois seuraavaks tehdä niin, että siirtää viinan isompaan pulloon ja heittään sekaan vielä enemmän hedelmäturkinpippureita. Pitäisi testata paljonko toi 0,5l pystyy niitä imemään itseensä.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.” - Henry David Thoreau
Avatar
Vieras

Re: Kotitekoinen "salmari"

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Puoli litraa ja kaksi pussia värillisiä turkinpippureita. Ai, että on hyvää, kun antaa vielä olla sopivasti pakkasessa jäähtymässä.. :good:
Avatar
moi

Re: Kotitekoinen "salmari"

Viesti Kirjoittaja moi »

:grin: turkinpippurit on hyviä
Avatar
Leikkinimi
Tavis
Tavis
Viestit: 32
Liittynyt: 28 Joulu 2010, 00:26
Kumpaa sukupuolta edustat?: En uskalla paljastaa

Re: Kotitekoinen "salmari"

Viesti Kirjoittaja Leikkinimi »

Itse tein samanlaista juomaa käyttäen hyväksi niitä pinkkejä ufo karkkeja (ostin makuunista ison pinon) siitä tuli tosi kirpsakka ja menevä. Olen tehnyt ko. juomaa paristikin. itse olen vaan sekoittanut karkit suoraan viinaan niin, että olen sitten pitkin iltaa esim. leffaa katsoessa ravistellut pulloa. Siinä ne sinne kyllä sulaa.

Lisäksi olen harkinnut tekeväni myös ruosteisilla autoilla, eli niillä pinkki-mustilla jauhosalmiakkikarkeilla. Sulavat varmaan paremmin ja tulee hassun värinen juoma.

Itseasiassa taisittekin pojat maistaa tuota UFO-juomaa uutenavuotena..?
Avatar
Rantakemisti
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
Viestit: 716
Liittynyt: 11 Heinä 2007, 13:49
Kumpaa sukupuolta edustat?: Jätkä
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Kotitekoinen "salmari"

Viesti Kirjoittaja Rantakemisti »

Joo, tuli maistettua ja oli ihan juotavaa.
En pidä itseäni alkoholistina, sillä en ota kuin perjantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Vastaa Viestiin