Tänään on 21 Marras 2024 14:44

Kotitekoinen "salmari"

Kaikki ruokailuun ja juomiseen liittyvä tähän osioon.

ViestiKirjoittaja Rantakemisti » 17 Heinä 2007 01:18

Nyt kun krapulakin on päättänyt vihdoinkin loppua, niin rupesi päässä pyörimään ihan kokeilemisen arvoinen idea...
Eli kaikki(tai ainakin suurin osa) tietää kotitekoisen salmarin valmistamisen. Ne jotka ei vielä tiedä niin kerrotaan; ideana on siis laittaa mieluiten jauhetut turkinpippurit(Fishersmanin friends on myöskin melko yleinen) hautumaan vodkaan. Nämä namuset sitten pikkuhiljaa liukenevat vodkaan ja antavat vodkalle likaisen mutaisen ulkoasun ja herkullisen salmiakin maun.

Mutta ideana olisi siis kokeilla niitten värillisten turkinpippurien sotkemista viinaan. Tuskin koemaistajien hankkiminen on ongelma... :D

Ilmotelkaa jos joku on jo tota menny kokeilemaan tai jos on muuten vaan joku mainitsemisen arvoinen "karkkiviina" kokeiluidea.
En pidä itseäni alkoholistina, sillä en ota kuin perjantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Käyttäjän avatar
Rantakemisti
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
 
Viestit: 715
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja johtaja88 » 17 Heinä 2007 01:43

joo ei oo tullu kokeiltuu, mut jengi kyl käyttää eniten niitä fisuja siihen...
Käyttäjän avatar
johtaja88
Seniori
Seniori
 
Viestit: 213
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Norsula » 17 Heinä 2007 16:18

Oon kuullu, että jos haluu nopeuttaa sulamisprosessia, kannattaa laittaa pullo astianpesukoneeseen. Sitte se siellä lämpenee ja karkit sulaa. En ii kyl sitte sitte suosittelemassa u tätä kenellekään, koska en tiiä, mitä kaikkee hassuu ja vähemmän hassuu siitä voi seurata.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.” - Henry David Thoreau
Käyttäjän avatar
Norsula
Forum-eliitti
Forum-eliitti
 
Viestit: 1099
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja PathFinder » 17 Heinä 2007 16:27

Siis mehän kokeiltiin tota Ninnulla joskus aikoinaan. Rantakemisti oli ilmeisesti ottanut liikaa eikä muista, mutta kyllähän se toimi ihan mukavasti.
Käyttäjän avatar
PathFinder
Tavis
Tavis
 
Viestit: 20
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Rantakemisti » 17 Heinä 2007 19:22

En mä kyl muista maistaneeni koskaan mitään "salmaria" mikä ois niistä värillisistä tehty... Mut sitä normi turkinpippureista tehtyä kyllä oon maistanu ja tehny monesti.
En pidä itseäni alkoholistina, sillä en ota kuin perjantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Käyttäjän avatar
Rantakemisti
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
 
Viestit: 715
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Norsula » 17 Heinä 2007 20:36

Rantakemisti Kirjoitti:En mä kyl muista maistaneeni koskaan mitään "salmaria" mikä ois niistä värillisistä tehty... Mut sitä normi turkinpippureista tehtyä kyllä oon maistanu ja tehny monesti.

Onks se hyvää?
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.” - Henry David Thoreau
Käyttäjän avatar
Norsula
Forum-eliitti
Forum-eliitti
 
Viestit: 1099
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Luukkis » 17 Heinä 2007 21:08

oon kuullu et tätä valmistus prosessii voi nopeuttaa sillee et lämmittää sitä seosta liedellä mut siin pitää olla varovainen ei vedä liian kuumaks ettei alkoholi haidu pois.. mutta ite en kyl oo ikinä testannu enkä maistanu... tästähän vois tehä hyvän kokeilun tammisaaressa
Käyttäjän avatar
Luukkis
Seniori
Seniori
 
Viestit: 487
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Rantakemisti » 17 Heinä 2007 21:23

Itse luin just et murskattujen turkinpippurien päälle kaadettais tilkka kiehuvaa vettä, jolloin muodostuu turkinpippuritahnaa. Sitten se sekoitetaan vodkaan siten, että sekoitussuhde on fifty-fifty.
Varmasti nopeempi tapa ku antaa hautua viinassa. Ja tota "viinan keittelyä" en menis ainakaan pienessä maistissa kokeilemaan(tai oikeestaan varmaan just sillon menisin).

Ja mitä nyt mausta vois sanoa... Turkinpippuri viinaa... Ei tossa oikeestaan muutakun tolla tavalla voi tehä halvan ja hyvän blandiksen. Ja silti pitää juoma kuitenkin suht tiukkana eikä muuttaa sitä mikskään limuks.
En pidä itseäni alkoholistina, sillä en ota kuin perjantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Käyttäjän avatar
Rantakemisti
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
 
Viestit: 715
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Norsula » 04 Maalis 2010 18:57

Ite tein jo joku aikaa sitte tota turkinpipput + koskenkorva ja ihan hyvää tuli. Nyt kokeilin noita hedelmäturkinpippureita sekoittaa koskenkorvaan. Huomenna on varmaan ikävä poppamiehen velvollisuuteni maistaa valmistamaani tulilientä.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.” - Henry David Thoreau
Käyttäjän avatar
Norsula
Forum-eliitti
Forum-eliitti
 
Viestit: 1099
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Rantakemisti » 05 Maalis 2010 13:03

Rupesin vaan funtsimaan että niitä värillisiähän on neljää eri makua, et kannattaakohan niitä kaikkia sotkea samaan pulloon. Voi tulla vähän sekava makuelämys, tai sit ei. Pitää varmaan jonku Viru reissun jälkeen kokeilla jokasta väriä omassa pullossa. :good:
En pidä itseäni alkoholistina, sillä en ota kuin perjantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Käyttäjän avatar
Rantakemisti
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
 
Viestit: 715
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Norsula » 05 Maalis 2010 16:59

No tossa olis kyllä kanssa ideaa.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.” - Henry David Thoreau
Käyttäjän avatar
Norsula
Forum-eliitti
Forum-eliitti
 
Viestit: 1099
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Norsula » 05 Maalis 2010 17:55

Ihan ok tosta tuli. Vois seuraavaks tehdä niin, että siirtää viinan isompaan pulloon ja heittään sekaan vielä enemmän hedelmäturkinpippureita. Pitäisi testata paljonko toi 0,5l pystyy niitä imemään itseensä.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.” - Henry David Thoreau
Käyttäjän avatar
Norsula
Forum-eliitti
Forum-eliitti
 
Viestit: 1099
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Vieras » 10 Joulu 2010 16:02

Puoli litraa ja kaksi pussia värillisiä turkinpippureita. Ai, että on hyvää, kun antaa vielä olla sopivasti pakkasessa jäähtymässä.. :good:
Käyttäjän avatar
Vieras
 

ViestiKirjoittaja moi » 30 Maalis 2011 21:16

:grin: turkinpippurit on hyviä
Käyttäjän avatar
moi
 

ViestiKirjoittaja Leikkinimi » 27 Huhti 2011 19:49

Itse tein samanlaista juomaa käyttäen hyväksi niitä pinkkejä ufo karkkeja (ostin makuunista ison pinon) siitä tuli tosi kirpsakka ja menevä. Olen tehnyt ko. juomaa paristikin. itse olen vaan sekoittanut karkit suoraan viinaan niin, että olen sitten pitkin iltaa esim. leffaa katsoessa ravistellut pulloa. Siinä ne sinne kyllä sulaa.

Lisäksi olen harkinnut tekeväni myös ruosteisilla autoilla, eli niillä pinkki-mustilla jauhosalmiakkikarkeilla. Sulavat varmaan paremmin ja tulee hassun värinen juoma.

Itseasiassa taisittekin pojat maistaa tuota UFO-juomaa uutenavuotena..?
Käyttäjän avatar
Leikkinimi
Tavis
Tavis
 
Viestit: 32
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä

ViestiKirjoittaja Rantakemisti » 27 Huhti 2011 21:04

Joo, tuli maistettua ja oli ihan juotavaa.
En pidä itseäni alkoholistina, sillä en ota kuin perjantain ja sunnuntain välisenä yönä.
Käyttäjän avatar
Rantakemisti
Ammattipostaaja
Ammattipostaaja
 
Viestit: 715
Vuodet Jäsenenä: Vuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenäVuodet jäsenenä


Palaa alueelle Herkkusuut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron

Kirjaudu sisään

Lahjoitukset